str. Trandafirilor, nr. 9
Alba-Iulia, jud. Alba

Tel/Fax: 0258 813 259
ZIUA TRANDAFIRILOR, CIUMBRUD - IUNIE 2004

-> Galerie foto Ziua trandafirilor 2004 <-

Ziua trandafirilor - iunie 2004
Ziua trandafirilor - iunie 2007
Ziua trandafirilor - iunie 2008
Ziua trandafirilor - iunie 2009
Ziua rozelor - iunie 2011

In ziua de 25 iunie 2004, la Ciumbrud, s-a desfasurat sarbatoririea trandafirilor si cultivatorilor lor! Pentru Alba-AFRODA evenimentul a fost o reusita, in calitatea sa de co-organizator, alaturi de: Asociatia Amicii Rozelor", Liceul Agricol Ciumbrud si de Primaria Aiud.

Galerie foto Ziua trandafirilor 2004Producatorii de trandafiri din Ciumbrud sunt membrii aderenti ai asociatiei noastre din nul 2004, iar ideea organizarii unei astfel de sarbatori n-a fost o intamplare, caci ea se intampla in fiecare an de ceva vreme intr-un cadru mai restrans si cu mai putin fast. Anul acesta, ne-am hotarat sa-l oganizam pe data de 25 iunie, perioada maximei infloriri pentru trandafiri si avand norocul unei zile deosebit de insorite!

Ziua a inceput prin prezentarea motivatiei zilei, a programului ce va urma si a expozantilor prezenti; mai apoi, invitatii si vizitatorii au avut deosebita surpriza de a asista la un adevarat regal al aranjamentelor florale, ce a surprins pe toata lumea!

Cultivatorii de trandafiri prezenti in expozitie si-au etalat diferitele soiuri de trandafiri in culori vii si izuri pasionante, in cadrul natural oferit de parcul local al Liceului Ciumbrud (deosebit prin amplasare si amenajare, apartinand pe vremuri boierilor de aici !) si intr-un decor rustic cu sperietori de ciori, cosuri si bocuri de lemn, roti si osii de car sau sculpturi traditionale. Mare tombola s-a intamplat putin mai apoi, cand au fost puse la bataie aranjamente florale, sticle de vin si un tort de trandafiri. Parca n-ai mai fi plecat nicicand de acolo!Galerie foto Ziua trandafirilor 2004

Dar programul a continuat intr-o alta ambianta, drept urmare multime de masini si oameni au pornit pioniereste in campurile colorate de trandafiri; aici proprietarii au explicat diferitele stagii de cultivare a trandafirilor de diferite soiuri, apoi ne-a condus la crama locala de vinuri intr-o pivnita racoroasa si reconfortanta.

Si mai imbatati de aceasta splendoare, urma sa incercam sa ne dezmeticim putin, printre butoaie si luati in serios de sirul perfect aliniat de pahare cu picior, am clatit, privit si degustat prietenul cel mai de soi al lui Bachus!

Iesind din nou la lumina fierbinte de sfarsit de iunie, am mai privit inca o data aranjamentele din expozitie si am plecat spre casa cu trandafiri in mana si cu nostalgia unei zile deosebite! Si-am auzit povestindu-se despre ceea ce vazusem noi chiar si la televizor, iar celor ce cititi aceste randuri si regratati ca n-ati participat, va spunem ca se doreste organizarea unei alte editii anul viitor, macar la fel de reusita ca aceasta!

Ziua trandafirilor - iunie 2004
Ziua trandafirilor - iunie 2007
Ziua trandafirilor - iunie 2008
Ziua trandafirilor - iunie 2009
Ziua rozelor - iunie 2011