str. Trandafirilor, nr. 9

Tel/Fax: 0258 813 259

22.07.2014
Această pagină a fost vizualizată de 1834 ori

APDRP a creat rețeaua multiplicatorilor de informații despre fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a derulat, in perioada februarie - iulie 2014 campania națională de informare de informare despre proiecte de success finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), Campania Euro Agricultura.

Campania APDRP, În perspectiva finalizării cu succes a actualului Program de finanțare a agriculturii și dezvoltării rurale - PNDR 2013, precum și ca etapă de pregătire a PNDR 2020, a prezentat modele de proiecte de success, proiecte de investiții private și publice finanțate cu fonduri europene nerambursabile.

APDRP a prezentat multiplicatorilor de informații județeni modele de investiții realizate cu fonduri europene acordate prin PNDR prin vizitarea a cel putin 20 proiecte per judet considerate ca fiind exemple de bună practică În derularea fondurilor europene. Multiplicatorii au fost selectați pe baza experienței În activitățile de comunicare cu publicul larg privind fondurile europene și pe baza potențialului lor de multiplicare a informației. Aceștia sunt reprezentanți ai asociațiilor, patronatelor și cooperativelor de profil, ai ONG-uri reprezentative la nivel județean, ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL), ai centrelor de documentare și informare europeană etc.

Participanții la vizite, În urma acceptului benevol al acestora, au devenit membri ai rețelelor județeane a multiplicatorilor de informații despre PNDR. Fiecare rețea județeană include aproximativ 50 de reprezentanți ai societății civile.

APDRP a creat pentru această campanie și o platformă web (www.euroagricultura.ro) care servește ca sursă de informare pentru multiplicatori și pentru publicul larg.

Campania APDRP se derulează la nivel național sub denumirea Rețeaua Națională a Multiplicatorilor de Informații despre PNDR, având ca slogan "Împreună creștem satul românesc".